Kafè: Man-fre 10-21 | Lør 10-18

Næss hjemmebakeri - fra da til nå

Historien om Næss Hjemmebakeri startet i en nybygd enebolig på Gjøvik ved juletider i 1966. Olaug var ei driftig dame som like godt bestemte seg for å bruke innspurten av graviditeten til å bake mens hun likevel gikk der og ventet.

50 kg mel ble med kjærlighet, flittige hender og sin mors gamle oppskrifter til både sju slag og smultringer den julen, og solgt videre til kakebokser over hele byen.

 

 

Storbakst av julekaker ble etter dette fast tradisjon i huset, kjelleren ble bygget om til bakeri og sortimentet ble utvidet med sjokoladekaker, eggeruller og formkaker. Gode ting bør deles er det noe som heter, og etterhvert ble kakene solgt på torghandelen på Gjøvik, Brandbu, Lillestrøm og Hønefoss, med døtrene Gunhild og Anne Næss som to gode hjelpere.

Eget utsalg på 18 kvm ble åpnet på tidligere City Gjøvik i 1989, nå også med blant annet marsipankaker, bestillingsvarer og gjærbakst på menyen. I 1990 fikk Gunhild ansvaret for driften som utdannet konditor og arvtaker av familiebedriften, og fra 1992 delte hun dette ansvaret sammen med Anne.

I 2001 startet Næss Hjemmebakeri kafédrift for første gang, i de samme lokalene du finner oss i dag. Et sted for kos og hygge for alle gjester har hele tiden vært målet for kafétilbudet, og her skal du bli møtt med et smil, enten du vil nyte bakervarer og mat i kaféen eller ta med hjem.

Resten er historie og selv om årene har gått, er smakene og de tradisjonsrike oppskriftene de samme. Og baksten, den foregår fortsatt i kjelleren i barndomshjemmet, med familiekonditor Anne i spissen.

Velkommen til oss!